UGLY WOOD

Zie en voel de schoonheid van Ugly Wood

Soms wijst duurzaamheid zich vanzelf. Via eigen kanalen selecteren en importeren wij al jaren eikenhouten planken, die afkomstig zijn van afgebroken huizen en schuren op het Europese platteland. Noord, zuid, west, oost; zon, wind, zand en neerslag slepen er hun sporen in. Dat natuurlijk proces der elementen is onovertroffen en onvergelijkbaar met bewerken. Alleen tijd en de natuur zijn in staat het unieke en eerlijke materiaal op te leveren dat wij optimaal benutten voor authentieke interieurelementen; dat zie je, voel je, beleef je.

Met respect voor leeftijd en milieu

Juist door onze compacte maar constante invoer kunnen we de hoge kwaliteit van het materiaal garanderen. Wij werken louter met oude planken van de Franse steeneik; die geven de juiste stevigheid, zeker in vergelijking met werkende en krimpende balken. Van het geïmporteerde materiaal weten we 90% te hergebruiken. Alle nerven, knoesten en jaarringen krijgen zo de gelegenheid nogmaals indruk te maken met hun levenservaringen. Daar hoeven we geen vlotte verkoopbabbel op los te laten, het hout vertelt zijn eigen verhaal.

Ambachtelijk

In ons eigen atelier brommen originele houtbewerkingsmachines. Maar voordat we de planken daaraan toevertrouwen, hebben we ze al vaak door onze handen laten gaan. Het hout vertelt namelijk zelf waar het naartoe wil, net zoals u dat doet. Pas dan gaan we aan het werk en splitsen we met aandacht en vakmanschap de planken. De doorleefde buitenkant vindt zijn bestemming in tafels en andere in het oog springende meubelstukken. De gladdere delen zijn voor parket (zowel massief als tweelaags), lambrisering, plafondbekleding tot en met zelfs badkamers en keukens.
Ook in de bewerking laten we ons leiden door authenticiteit. Bruislijm en schroeven komen er bij ons niet in; wel oerdegelijke pen-gat- en zwaluwstaartverbindingen plus hier en daar oorspronkelijke houtlijm. Arbeidsintensief? Jazeker. Maar ook daardoor van een tijdloze en superieure kwaliteit.

Exclusieve kwaliteit voor mensen met smaak

We completeren uw persoonlijke voorkeuren en wensen met vakgericht advies en ontwerp. De basale uitstraling van eeuwenoud hout komt helemaal tot zijn recht in een nostalgische leefboerderij, maar juist ook tot leven in combinatie met strak en modern. Bovendien leent het unieke materiaal zich ook voor robuuste pergola’s, carports, tuinhuisjes en andere exterieurelementen die weersinvloeden en de tand des tijds met simpel gemak doorstaan.

Compleet in interieurprojecten

In onze samenwerking met u hebben we slechts één stelregel: we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. We werken ook graag en met plezier samen met (interieur)architecten en andere leef- en woonspecialisten van uw keuze. In harmonie streven we naar een persoonlijk interieur met een originele uitstraling dat bij u en uw leefstijl past en waarin beleefd en doorleefd hout een subtiele hoofdrol speelt.